Isojen miesten vaatteet

Monesti vaatekaupassa shoppailija turhautuu, kun ei löydä sopivan kokoista tai mallista vaatetta itselleen. Vaate voi muuten olla hyvän kokoinen, mutta jostain ikävästä kohtaa se kiristää tai pullottaa. Tuttu ilmiö varmasti kaikille.

Mutta oletko koskaan ajatellut, millaista on ison ihmisen käynti vaateliikkeessä? Se on vähintäänkin haastavaa, varsinkin silloin, kun asiakas on erityisen kookas. Useinkaan isot miehet eivät löydä itselleen sopivia vaatteita, koska heille tarjonta on muita vähäisempää.

Minkä kokoinen sitten on todella iso mies? Se vähän riippuu tapauksesta. Tavallisesti vaatekauppojen suurimmat paitojen koot päättyvät XXL:ään, mutta monelle se voi olla vielä auttamattoman pieni koko. Isojen miesten liikkeissä vaatekoot yleensä alkavatkin vasta siitä, mihin muissa liikkeissä koot päättyvät. Isojen miesten paidoissa koot jatkuvat 8XL:ään ja housujen vyötärömitoituksessa jopa W70:een.

Netistä löytyvät vaatteet kaiken kokoisille

Monesti isot miehet joutuvat tilaamaan vaatteensa netistä, koska heille suunnattuja vaateliikkeitä ei löydy kaupungista. Tai jos löytyy, ne eivät tarjoa laajaa tai kovin muodikasta valikoimaa, mikä on ikävää. Tyylikkyyden ei pitäisi olla painokysymys.

Netissä valikoima on parempi, mutta siellä ostamisessa on omat ongelmansa. Usein ei nimittäin tiedä, minkä kokoinen vaate sitten löytyykään postipaketista, kun sitä ei pääse testaamaan etukäteen. Kuitenkin mittanauhalla ja pienellä vaivannäöllä pääsee jo pitkälle.

Kannattaa ensiksi katsoa netistä, minkä kokoinen tuote on esimerkiksi rinnanleveydeltä tai hihanpituudelta. Yleensä myyjä antaa tuotteesta tarkat mitat. Sen jälkeen täytyy vain mittailla oman kehon vastaavat kohdat, jolloin paljastuu, kannattaako tilata isompi vai pienempi koko, vai ehkä valita kokonaan toinen tuote. Näin vältetään tilanne, jossa tilatun tuotteen joutuu lähettämään takaisin, koska se oli väärän kokoinen.

Jos nyt olet etsimässä itsellesi vaatteita, etkä löydä tarpeeksi suuria kokoja, kannattaa käydä tutustumassa esimerkiksi Motley Denim valikoimiin. Siellä on tarjolla runsas kattaus erilaisia vaatteita farkuista, bleisereihin ja urheiluvaatteisiin.

22 Aug 2017